Skip to content

De eerste “geopolitieke verkiezingen”? Europa-avond op 30 mei

Journalist/historicus PG Kroeger (Betrouwbare Bronnen) en CDA-Europarlementariër Jeroen Lenaers zijn op donderdag 30 mei 2024 te gast bij CDA Amstelveen een avond over de Europese verkiezingen.
Tijd: 20.00
Locatie: Upper East (Uilenstede), Laan van Kronenburg 7a, 1183 AS, Amstelveen

De Europese verkiezingen op donderdag 6 juni zijn dit keer van extra groot belang. Niet eerder waren de geopolitieke spanningen in de wereld immers zo groot. De Europese Unie staat onder druk en er staat veel op het spel. Op de avond gaan PG Kroeger en Jeroen Lenaers met elkaar en de zaal in gesprek over het thema: Hoe sterk is de Europese democratie? 

PG Kroeger is journalist, historicus en co-host van de wekelijkse podcast Betrouwbare Bronnen (samen met Jaap Jansen). Hij kent het CDA door en door. Hij schreef als CDA-watcher enkele boeken over het verval van de partij en wordt regelmatig gevraagd om tijdens media-optredens te praten over de actualiteit

Jeroen Lenaers is sinds 2014 Europarlementariër voor het CDA (EVP) en staat bij de Europese verkiezingen op 6 juni op nummer 3 van de kandidatenlijst. Hij zet zich bij zijn parlementaire werk in voor een veilig en sociaal Europa. Lenaers is voorzitter van de Pegasus Commissie, die onderzoek doet naar misbruik door EU-landen van spionagesoftware. Als EVP-coördinator in de Binnenlandse Zakencommissie houdt hij zich bezig met de nieuwe migratiecrisis, rechtstaatproblematiek en het bestrijden van grensoverschrijdende criminaliteit.

De bijeenkomst start om 20.00 uur bij Upper East aan de Laan van Kronenburg 7a. Deelname is gratis. Aanmelding met dit formulier. Of mail secretaris@amstelveen.cda.nl.

Back To Top