Skip to content

Expert & CDA-prominenten over woningbouw “Minder in hokjes denken”

Na de CDA-bijeenkomst over woningbouw op 30 oktober werd één ding duidelijk: de procedures om woningen te bouwen lopen veel te stroef. 

Circa 35 mensen kwamen op 30 oktober naar een avond met Gijsbert Mul (DUWO), Inge van Dijk (Kamerlid CDA en nummer 4) en Lody van de Kamp (lijstduwer). De avond werd geleid door onze eigen fractievoorzitter Arjen Siegmann (zelf nr. 48 op de kieslijst voor de Tweede Kamer)

Gijsbert Mul van DUWO deed uit de doeken hoe het project Kronenburg (2500 studentenwoningen en 1500 short-stay) helemaal past in wat Uilenstede-Kronenburg is. Maar toch strandt het project bij de Raad van State. Dit is niet zomaar een juridisch probleem, maar onwil van de politiek om iets mogelijk te maken wat de hele bevolking wil.

Inge van Dijk hield een hartstochtelijk pleidooi om minder in hokjes te denken door politici en ambtenaren De woningnood begint mensen naar de keel te grijpen en het is de tijd om het roer om te gooien.

Lody van de Kamp beschreef hoe hij ooit lid werd van het CDA en hoe zich na de recente ontwikkelingen geroepen voelde om weer opnieuw lid te worden. Het is de visie op de samenleving en de politieke uitgangspunten die hij weer duidelijk terug ziet bij het CDA.

Back To Top